Der Harz – Uitstapjes 2018-04-13T07:54:50+00:00

De Harz – uitstapjes

Het gebied de Harz biedt een breed scala aan verschillende uitstapjes. Zowel bij mooi als slecht weer, voor jong en oud. Hieronder een kleine opsomming van de mogelijkheden. Bij de balie is nog meer informatie te verkrijgen over de Harz.

Lekker zwemmen

In de Harz bevinden zich verschillende boszwembaden. Prachtig gelegen in de natuur. Het dichtstbijzijnde is het boszwembad De Okerteich in Altenau. Een kleine 10 minuten rijden vanaf het hotel. Het boszwembad is omringd door bomen biedt prachtige liggazons, buiten douches en een speelplaats voor kinderen. Geopend van mei tot september en de toegang is gratis.

De Brocken

De hoogste berg van de Harz gelegen in het National Park is op twee manieren te bereiken; ter voet of met de trein. Het ritje met een authentieke stoomtrein is niet goedkoop, maar wel een bijzondere ervaring. Tijdens deze rit wordt u de adem ontnomen door de prachtige vergezichten. Er zijn meerdere stations gelegen in de directe omgeving. De dichtstbijzijnde in het Station Sorge, ongeveer 10 km vanaf Altenau.

Pittoreske stadjes

In de Harz bevinden zich tal van leuke, gezellige, sfeervolle stadjes. Enkele toppers zijn Wernigerode en Quidlinburg. Deze stadjes hebben elk een eigen kasteel. Dat je kan bezoeken. De stad is vol met oude panden en bezienswaardigheden. Beide ongeveer een klein uurtje rijden vanaf het hotel.

Zoekt u een oude, sfeervolle stad dichterbij. Dan raden wij u aan om naar Goslar te gaan (20 minuten rijden) Deze stad staat vol historische gebouwen en op het marktplein ademt een gezellige sfeer met leuke terrasjes. Ook de Kaiserplatz, een groot paleis, is een bezoek waard.

Wat doen we bij regen?

Als het regent dan zijn er ook nog tal van leuke dingen om te ondernemen zoals de verschillende druipsteengrotten. Dichtstbijzijnde zijn Höhlenerlebniszentrum Iberger Tropfsteinhöhle in Bad Grund.

Tevens heeft het gebied een groot aandeel in de geschiedenis van de mijnen. Op meerder plaatsten kan je de mijnen bezoeken. De meest impossante is de Rammelsberg in Goslar

Ook zijn er tal van kastelen en burchten te bezoeken. Zoals:

  • Regenstein in Blankenburg
  • Stolberg in Stolberg
  • Kaiserplatz in Goslar
  • Falkenstein

Online reserveren voor Hotel Weltlodge

Reserveer online