Wandelen in der Harz 2018-04-13T07:54:44+00:00

Wandelen in der Harz

De Harz is een prachtig wandelgebied gelegen ongeveer 500 km vanaf Utrecht. Dit gebied biedt vele wandelmogelijkheden en heeft ongeveer 800 km wandelpaden. Dit maakt de Harz dus een waar mekka voor wandelaars. In elke plaats/dorp zijn wel wandelpaden te vinden. Bij elke VVV zijn meerdere wandelkaarten te koop. In ons dorp Altenau zijn een aantal verschillende wandelroutes in kaart gebracht:

  • Heil Klima wandelen: deze wandelkingen gaat langs meerdere Unesco Werelderfgoed van de Oberharzer Wasserwirtschaft. Deze wandelingen versterken je immumsysteem en je uithoudingsvermogen door de uniforme bewegingen stroomt de gezonde lucht door heel je lichaam.
  • Rondje Altenau
  • Nordic Walking: in Altenau bevinden zich drie verschillende routes voor Nordic Walking (van 4.7, 8,7 en 18,7 km met verschillende moeilijkheidsgraden)
  • Wandeling naar het Torfhaus

Deze eerste drie kunnen direct vanaf de tuin van het hotel mee worden begonnen. Verder zijn er vanaf het Torfhaus (8 km vanaf Altenau) vele wandelroutes door het National Park Harz te doen. Er worden ook wandelingen georganiseerd zowel in Alteanu als in het National Park. Mocht u hier interesse in hebben, kunt u bij ons navragen wat de mogelijkheden zijn.

De meest bekende wandeling is deze van de Harzer Hexenstieg, die vanaf het hotel 3 km ligt. Deze wandeling strekt zich uit over een gebied van 97 km van West naar Oost. Van Osterode naar Thale. Tijdens deze wandeling ga je ook naar de Brocken, dit is met zijn 1142 meter de hoogste berg van de Harz.

De langst wandeling door de Harz is de Harzer Grenzweg am Grunen Band. Deze 1393 kilometer lange wandeling geeft de grens aan van voormalig oost en West Duitsland. Tijdens deze wandeling ziet U ook een aantal historische gebouwen, voorwerpen en overblijfselen die herinneren aan de tijd dat dit land verdeeld was in oost en west.

Ook is het mogelijk in de Harz om wandelkoning(in) te worden. Het gebied heeft totaal 222 stempelposten. Via diverse verkooppunten kunt u een officieel stempelboekje en kaartenset kopen. Op deze manier kunt u stempels verzamelen en vanaf 8 stempels kunt u zich laten onderscheiden. Deze boekjes zijn er ook speciaal voor kinderen die dan een wandelprins(es) kunnen worden.

And into the forest I go,
to lose my mind and find my soul.

Online reserveren voor Hotel Weltlodge

Reserveer online