Newsletter

/Newsletter
Newsletter 2023-02-04T14:33:46+00:00

Programma van dag tot dag

Dag 1

Rond 15:00 uur verwachten we je bij ons in de winterbar voor een heerlijk warm drankje en een zelfgebakken typisch Duitse koek. Dan maken we ook voor het eerst kennis met elkaar en de rest van het gezelschap. Iedereen kan daarna op z`n gemak zijn koffer uitpakken voordat we met elkaar aan tafel schuiven om te genieten van een zalige verse wereldmaaltijd met een toetje om je vingers bij af te likken. Omdat het hotel direct naast een natuurgebied ligt met tientallen kilometers wandelpaden, kun je er ook voor kiezen nog even een wandeling te gaan maken voordat we gaan eten. In de avond komen we nog even bij elkaar om het verder programma van deze week te bespreken en te proosten op het begin van een fijne vakantie met jou en jouw rouw.

Dag 2

Nadat we van een lekker ontbijt hebben genoten met verse eieren en koffie gaan we met elkaar op pad om een van de bekendste attracties van de Harz te bezoeken. We hopen uiteraard op droog, fris winterweer. Vanuit deze topattractie gaan we nog verder de Harz in om dit alles vanaf hogere gronden te bekijken. We nemen de kabelbaan bij de Bodevallei tot 500 meter en bezoeken de Hexen Tanzplatz. Deze romantische Heksenring met zijn beelden behoort tot de bekendste sage van de Harz. Op deze mythische bestemming zal ik je ook zeker de sage vertellen.

Vanaf deze hoogte hebben we uitzicht op wat we hier noemen de kleine Grand Canyon legendarisch om zijn woeste uiterlijk. Op locatie zullen we een lunch nuttigen (op eigen kosten) en afhankelijk van het weer zullen we hier het dierenpark bezoeken of naar een DDR-museum gaan. In de dierentuin sta je oog in oog met unieke dieren uit de Harz en in het museum oog in oog met de geschiedenis van meer dan 40 jaar DDR. Beide attracties zijn verrassend en ontdekkend zeker de moeite waard. Dit zullen we in overleg met elkaar beslissen.  Terug in het hotel zullen we met elkaar van een vers gemaakte mediterrane maaltijd genieten. Lekker met een wijntje, lokaal biertje of heksenlimonade. In de avond organiseren we een wijnproeverij voor de liefhebbers met beroemde Duitse wijnen en aangevuld met diverse kazen uit Europa. Het beloofd een gezellige avond te worden waarin er ook zeker ruimte is voor een luisterend oor.

Dag 3

Vandaag gaan we na het ontbijt de omgeving van het hotel en het dorp Altenau verkennen. Talloze wandelroutes waaruit we kunnen kiezen met elkaar. Overig zijn alle activiteiten op vrijwillige basis. Een gepaste route brengt ons langs de historie van Altenau en laat ons genieten van al het groen (of wit… als we sneeuw hebben. Wandelen werkt ontspannend en je leeft dan in het moment. Je ziet de planten, voelt de wind en ruikt de natuur om je heen en dit maakt je rustig. Na de wandeling staat er een Italiaans getinte saladelunch klaar om van te genieten. Na de lunch gaan we op pad naar het dorp Altenau. Hier bezoeken we als eerste een bijzondere winkel genaamd Wunder im Holz sinds 1958 gevestigd in het dorp. Maar de geschiedenis van de houtsierkunstfamilie gaat meer dan 200 jaar terug. Een kleinschalige tentoonstelling laat ons de betoverende wereld van houtsnijden zien. Verder zijn in de winkel ook unieke zelfgemaakte souvenirs te koop. Hierna brengen we een bezoek aan het Heimatmuseum. In het museum ziet u hoe de bewoners hier leefden in de tijd van de mijnbouw. In het museum belicht men ook het leven van de bekendste Alteanuer Karl Reinecke (1885, kunstenaar en dichter. Altenau heeft de bijnaam daar waar de peper groeit. Op onze wandeltocht door het dorp zullen we ook ontdekken waar Altenau deze naam aan te danken heeft. Bij terugkomst in het hotel is er tijd om even de benen te laten rusten en later op de avond te genieten van een Italiaanse kaas- en worstplank met een frisse cocktail. Het toetje heeft vandaag ook  Italiaanse roots. Je eet er je vingers bij op. Het verdere avondprogramma biedt diverse mogelijkheden, dit alles in overleg.

Dag 4

Goslar

Als onze magen gevuld zijn en de pizzabollen liggen te rijzen, gaan we op weg naar  de authentieke middeleeuwse stad Goslar. Een half uur rijden van het hotel. Deze stad met meer dan 1000 jaar van koningen en keizers heeft ongeveer 1500 vakwerkhuizen en een binnenstad die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. De stad ademt een bijzondere sfeer uit van oud en modern. Tijdens onze wandeling door de oude historische binnenstad zien en voelen we dat; imposante historische bouwwerken uit verschillende tijden, de bijzondere architectuur op het marktplein en objecten van hedendaagse kunstenaars.  We houden een stop bij de prachtige gotische katholieke Jacobikerk, met zijn zeer indrukwekkende interieur. Waarbij ook de gelegenheid is om een kaarsje te branden voor onze gemiste dierbare. Na de lunch vervolgen wij onze wandeling verder door de stad en zien we nog tal van interessante bezienswaardigheden zoals het Marktplein met de fontein, Kaiser Platz , Rathaus, het klokkenspel en vele typische huizen in Harzer bouwstijl. We sluiten de middag af met koffie en wat lekkers bij de beste bakker van Goslar. Vanavond maakt iedereen zijn eigen pizza met behulp van onze eigen pizzabakker Aad, waarna we nog even nagenieten van de dag terwijl we smullen van een toetje met chocolade.

Dag 5  

De laatste dag is aangebroken, nadat we ons hebben laten verwennen door onze eigen privé kok met een versgebakken omelet, gaan we creatief aan de slag.  In de loop van de middag doen we ons tegoed aan allerlei zoete en hartige hapjes tijdens een high tea. Met lokale spookachtige thee en uiteraard de wereldberoemde scones met clotted cream. Na al dit geslurp en gepeuzel tijd om even jezelf voor te bereiden op de laatste avond. Deze zullen we afsluiten met een kampvuur in onze tuin. Het vuur zal je deze avond warmhouden samen met diverse warme drankjes. Ook hier zorgt onze eigen kok weer voor een typisch Duitse afsluiter met de juiste smaak. Gezellig even met elkaar terugkijken op een week met een lach en een traan.

Op zondag eten we voor de laatste keer met elkaar en gaan we nog even naar buiten. Het zal een vaste traditie worden om voor al onze dierbaren een boom te planten in onze tuin als een blijvende herinnering die groeit. Als troost en herinnering aan wie je hebt verloren. Uiteraard is de keuze geheel aan jezelf of je dit ook wilt. Wie weet komt er dan in de toekomst nog een moment om eens terug te keren en te zien hoe het met jouw troostboom gaat

Reservieren Sie online für das Hotel Weltlodge

Online reservieren