Altenau 2018-04-13T07:54:23+00:00

Altenau

Het dorp Altenau heeft al een lange geschiedenis. De naam komt van het beekje Alte Aue, deze stroomt nog steeds door het dorp en komt uit in de Oker.

In 1227 werd het dorp al op de kaart gezet voor de mijnbouw die hier plaatsvond en vanaf 1227 werden de eerste huizen hier gebouwd door de mensen die in de mijnbouw werkte. Het dorpje kreeg in 1617 stadsrechten. Het dorp groeide snel in de Middeleeuwen en werd steeds belangrijker voor de mijnbouw. Hier in de regio lag vooral de winning van zilver centraal.

Vanaf 1911 werd de mijnbouw gesloten. Nu is Altenau vooral aantrekkelijk voor toeristen het heeft een uitgestrekt pakket aan wandelpaden en mountainbike. Verder heeft het dorp nog vele andere interessante bezienswaardigheden te bieden zoals;

  • het grootste kruidenpark van de wereld
  • een prachtig boszwembad
  • de Altenauer bierbrouwerij
  • een zalig ontspannend bezoek aan de Thermen met tientallen sauna’s en verschillende zwembaden.

Ook in de winter zijn er tal van mogelijkheden. Het dorp zelf heeft een eigen kleine skipiste met sleeplift en talloze langlaufpaden.

Voor wie meer wil weten over de geschiedenis van het dorp en de rol daarin van de mijnbouw kan de Heimatstube bezoeken. Hier krijgt u een goed overzicht van de mijnbouw in de regio door middel van talloze houtsnijwerken, olieschilderijen en boeken. Deze zijn vooral van Karl Reinecke, geboren in 1885 in Altenau, die met zijn kunstwerken een duidelijk beeld geeft van het leven toen.

Ons dorp is klein, maar biedt zeker veel voor u als toerist, laat u verrassen.

Adres Heimatstube

Huttenstrasse 5

Altenau

Open:

Woensdag en zaterdag van 15:00-17:00

Zondag van 10:30 -12:00

www.heimatstube-altenau-schulenberg.de

Entree gratis

Online reserveren voor Hotel Weltlodge

Reserveer online